Ta strona korzysta z plików cookies aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Ustawienia cookies możesz zmieniać w ustawieniach Twojej przeglądarki w każdej chwili. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej

Napój proteinowy SBA bananowy 350 g

3,69 zł
Brutto
Kupując ten produkt możesz zebrać 3 pkt. W twoim koszyku znajdą się 3 pkt które mogą być zamienione na kupon rabatowy na kolejne zakupy. 0,15 zł Szczegóły programu tutaj

Opis

Super Body Active mleczny napój proteinowy o smaku bananowym powstał w wyniku badań prowadzonych nad mlekiem i jego składnikami w Centrum Badań i Rozwoju MLEKOVITA. Produkowany jest z mleka krowiego poddawanego specjalnej obróbce w celu zwiększenia zawartości naturalnego białka do 7,4 g w 100 g produktu oraz obniżenia aż o 80% zawartości laktozy. W procesie produkcji laktoza zostaje rozłożona na cukry proste, zachowując jednocześnie wartości odżywcze mleka.

Opakowaniem bezpośrednim mlecznego napoju proteinowego o smaku bananowym jest karton z zakrętką o pojemności 350 g, zawartości tłuszczu 1,0%. Porcja 350 g zawiera 26 g białka.

Super Body Active to napój proteinowy mleczny - a więc przygotowany na bazie mleka. Poziom węglowodanów w napoju jest podobny do zawartości węglowodanów w napoju przygotowanym z wymieszania 30 g WPC 80 z 200 ml mleka chudego. Mleko chude zawiera zaś około 4,8% węglowodanów, tj. naturalnie występującej w nim laktozy.

Napoje proteinowe SBA zawierają w swym składzie mleko, białka mleka oraz substancję słodzącą: sukrelozę. Zawartość węglowodanów w napoju wynika z naturalnie występujących w mleku cukrów, tj. laktozy oraz węglowodanów - w tym również laktozy zawartej w koncentracie białek mleka czy w przypadku smaku czekoladowego - z węglowodanów naturalnie występujących w kakao. Poziom węglowodanów w napoju proteinowym został ograniczony do minimum, a receptura nie zawiera cukrów dodanych, tj. sacharozy. Dodatkowo w linii naszych napojów laktoza została enzymatycznie rozłożona do cukrów prostych glukozy i galaktozy, aby zwiększyć strawność oraz ograniczyć nietolerancje pokarmowe (zawartość laktozy obniżona o 80%). 

Tabela wartości odżywczych